De presentatie


Als afsluiting hebben we een presentatie gegeven met onze WIKI-site als onderwerp.
De opdracht was een originele presentatie te verzorgen.

Tijdens de afsluitende les zouden vier groepen een presentatie geven over hetzelfde onderwerp. We hebben daarom gezocht naar een “niet zo theoretische” en luchtige vorm van presenteren. De ideeën varieerden van “Wie ben ik” tot “Het Lagerhuis” en van “Ik hou van Holland” tot “Wie van de drie”. Wel stond voor ons vast dat het een interactieve presentatie moest zijn waar het publiek bij betrokken zou worden. Toen Geert zo langs zijn neus weg meldde dat hij nog 4 elektronische quiz-kastjes had liggen met een brandend lampje voor de snelste “drukker” was ons idee gerijpt.

We hebben vragen verzonnen met betrekking tot de drie beschreven leertheorieën en hebben deze in een smeuïge powerpoint-presentatie gegoten. Vervolgens hebben we van elk groepje één lid gevraagd als kandidaat aan onze quiz mee te doen. Met Marco als quizmaster en Anna, Geert en Niels als panelleden die het goede bordje omhoog staken gingen we van start. Daar waar de kandidaten bij de eerste twee vragen nog wat terughoudend waren, werden ze naarmate de quiz vorderde steeds fanatieker. Het venijn zat hem, zoals zo vaak, in de staart. Bij de laatste vraag, die goed was voor twee punten, stonden twee kandidaten op een gelijk puntenaantal. Kandidaat nummer drie zat op het vinkentouw met één punt minder. Kandidaat nummer vier was helaas kansloos. De twee koplopers zaten met de handen aan de knoppen maar zoals een welbekend spreekwoord zegt “Als twee honden vechten om een been….” De kandidaat met één punt minder ging met de overwinning, en een goed fles Russische “Lev Semjonovitsj Vygotski” Wodka aan de haal.

Mocht je als lezer de moeite hebben genomen om onze WIKI-site te bestuderen dan kun je middels de link aan de onderkant van deze pagina de powerpoint-presentatie bekijken en je kennis testen. Ook als je alleen wilt weten welke vragen we hebben verzonnen dan nodigen wij je uit de presentatie te bekijken.
Type in the content of your page here.